Intervistë e Avokates së Përgjithshme

Avokatja e PĂ«rgjithshme e Shtetit, znj. Alma Hicka ishte e ftuar nĂ« emisionin “Tonight”, ku ajo dha njĂ« intervistĂ« pĂ«r gazetaren Ilva Tare nĂ« lidhje me institucionin e AvokaturĂ«s sĂ« Shtetit, problematikat e veçanta tĂ« shfaqura gjatĂ« drejtimit 7-mujor tĂ« institucionit si dhe vizionin pĂ«r tĂ« ardhmen e AvokaturĂ«s sĂ« Shtetit Continue reading

Forumi rajonal mbi Shtetin e së Drejtës

Avokatja e Përgjithshme e Shtetit znj. Alma Hicka mori pjesë, së bashku me profesionistë të tjerë të fushës së ligjit, në Forumin e parë Rajonal mbi Shtetin e së Drejtës për Evropën Juglindore, i cili u zhvillua në datat 28 dhe 29 mars 2014 në Budva, të Malit të Zi. Qëllimi i këtij forumi ishte promovimi i zbatimit të Konventës Evropiane për të Drejtat e Njeriut në rajon, inkurajimi i bashkëpunimin rajonal në zhvillimin e vazhdueshëm të Shtetit të së Drejtës dhe të Drejtave të Njeriut, si dhe asistimi i procesit të integrimit të rajonit në BE. Continue reading

Programi i parë i praktikës profesionale pranë Avokaturës së Shtetit

Në ambientet e Ministrisë së Mirëqënies Sociale dhe Rinisë, u zhvillua sot ceremonia e fillimit të programit të parë të praktikës profesionale 6-mujore pranë Avokaturës së Shtetit për 21 studentët e përzgjedhur, aktualisht në vitin e fundit të programeve Master në Fakultetin e Drejtësisë të Universitetit të Tiranës. Continue reading