“Pagesat pĂ«r kompensimin e pronave do jepen me kĂ«ste pĂ«r 10 vite”

Agjencia e Kthimit dhe Kompensimit të Pronave ka njohur të drejtën për kompensim për 26 mijë vendime. Pagesat do të jenë me këste dhe do të kryhen në gjashtë vitet e ardhshme. Ndërkohë që, brenda tri viteve, AKKP- ja duhet të plotësojë shqyrtimin e të gjitha dosjeve që janë pranë këtij institucioni. Drafti që parashikon zgjidhjen e çështjes së pronave pritet të kalojë në qeveri së shpejti. Afatet për pagesat dhe për shqyrtimin e dosjeve janë bërë të ditura nga Avokatja e Përgjithshme e Shtetit, Alma Hicka. Continue reading

Nënshkruhet marrëveshja ndërinstitucionale e bashkëpunimit në fushën e mbrojtjes së pronës

nenshkrimi 2Prokuroria e Përgjithshme, Agjencia e Kthimit dhe Kompensimit të Pronave, Policia e Shtetit dhe Avokatura e Shtetit, në praninë e Kryeministrit të Shqipërisë z. Edi Rama, firmosën një marrëveshje të përbashkët për bashkëpunim ndërinstitucional kundër abuzimit me pronat, më 29 gusht 2015, në Vlorë. Continue reading

Prezantohet Reforma e Kthimit dhe Kompensimit të Pronave

PranĂ« ambienteve tĂ« “Hotel Sheraton” u zhvillua sot prezantimi i ReformĂ«s sĂ« Kthimit dhe Kompensimit tĂ« Pronave nĂ« vendin tonĂ«. GjatĂ« kĂ«tyre 22 muajve qeverisje, bazat e kĂ«saj reforme u hartua nga Agjensia e Kthimit dhe Kompensimit tĂ« Pronave, nĂ«n kujdesin e MinistrisĂ« sĂ« DrejtĂ«sisĂ« dhe AvokaturĂ«s sĂ« PĂ«rgjithshme tĂ« Shtetit, pĂ«rmes asistencĂ«s dhe mbĂ«shtetjes sĂ« KĂ«shillit tĂ« EvropĂ«s dhe ekspertĂ«ve tĂ« BankĂ«s BotĂ«rore.

Continue reading

Intervistë e Avokates së Përgjithshme

Avokatja e PĂ«rgjithshme e Shtetit, znj. Alma Hicka ishte e ftuar nĂ« emisionin “Tonight”, ku ajo dha njĂ« intervistĂ« pĂ«r gazetaren Ilva Tare nĂ« lidhje me institucionin e AvokaturĂ«s sĂ« Shtetit, problematikat e veçanta tĂ« shfaqura gjatĂ« drejtimit 7-mujor tĂ« institucionit si dhe vizionin pĂ«r tĂ« ardhmen e AvokaturĂ«s sĂ« Shtetit Continue reading