Eva Dyrmishi

Znj. Eva Dyrmishi ka lindur nĂ« Berat, mĂ« 31.10.1978. Ka pĂ«rfunduar studimet e larta nĂ« vitin 2001, nĂ« Universitetin e TiranĂ«s – Fakulteti i DrejtĂ«sisĂ«, gjithashtu, ka kryer studimet pasuniversitare nĂ« Universitetin “Marin Barleti”, nĂ« tĂ« cilin Ă«shtĂ« diplomuar pĂ«r tĂ« DrejtĂ« Biznesi (2011). Ka marrĂ« titullin “Avokat” nĂ« vitin 2007.

NĂ« vitet 2002- 2006 ka ushtruar profesionin, si juriste pranĂ« DrejtorisĂ« Rajonale të  Sigurimeve tĂ« Kujdesit ShĂ«ndetĂ«sor TiranĂ«. NĂ« vitet 2006 – 2015 ka ushtruar profesionin nĂ« sektorin privat, duke pĂ«rfshirĂ« juriste nĂ« shoqĂ«ri tregtare dhe avokatae nĂ« zyrĂ« avokatie.

Nga periudha 2011 deri në 2014, krahas ushtrimit të profesionit si avokate, është angazhuar pranë Komitetit Shqiptar të Helsinkit, si eksperte e jashtme,kryesisht në fushën e mbrojtjes së të drejtave të njeriut si dhe, në monitorimin e gjyqësorit.

Eva Dyrmishi është emëruar në Avokaturën e Shtetit, pranë Zyrës së Avokatit të Përgjithshëm të Shtetit, në 10.08.2015, fillimisht në Zyrën e Përfaqësimit në Gjykatat Kombëtare dhe më, pas në Zyrën e Gjykatave të Huaja, Ndërkombëtare dhe Arbitrazhin Ndërkombëtar.

E-mail: Eva.Dyrmishi@avokaturashtetit.gov.al